<TERUG>


 
Kaasfondue met groenten en fruit
 
500 gr fonduekaas (Unikaas)
1 prei in flinterdunnedunne reepjes
1 el mosterd
 
Dipmateriaal naar keus:
stokbrood
smakelijke handappels in partjes
stengels bleekselderij in stukjes van zo'n 3 cm
stukjes perzik (drooggemaakt met keukenpapier)
mandarijn in partjes
tomaat in partjes
kleine roosjes boerenkool of broccoli
flinke stukken paprikamix
tortillachips
 

 
Bereid de kaasfondue in een fonduepan (caquelon) zoals op de verpakking is aangegeven en roer de mosterd en de flinterdungesneden prei door de gesmolten kaas. Serveer er het stokbrood en de groenten- en fruitstukjes bij
 
Optioneel: Maak een fondue door 350 cc droge witte wijn bijna aan de kook te brengen en beetje bij beetje 350 gr extra belegen grofgerapte kaas, een teentje uitgeperste knoflook, en een kuipje kruidige Paturain (150 gr) er in op te lossen. Met wat in wijn opgeloste maÔzena kan de fondue naar wens gebonden worden.
 
<TERUG>